Translate

8 Ağustos 2014 Cuma

Warrior

Warrior:  Zorluk Derecesi: 5


Bu sınıf, üretici firma tarafından verilen 5 üzerinden 5 zorluk derecesini hakeden bir sınıf. Silah olarak iki tane kılıç kullanan bu sınıf oyunda da hemen hemen en çok tercih edilen sınıf. İki kılıç kullanmasından dolayı olsa gerek, oyuna yeni başlayan heyecanlı ve genç arkadaşlar hemen bu iki kılıçla saldıran "Aragorn" muadili sınıfa balıklama atlıyor. Oysa her sınıfın belirli bir şekilde hasar üretmesi mümkün olsa da, bu sınıf iş hasara gelince yüksek hasar grubuna dahil değil. Öncelikle, iki tane destek sınıfı kıyaslamadan çıkarıldığı zaman, diğer kalan 7 hasar sınıfı içerisinde en düşük taban power özelliğine sahip olan sınıf budur. Warrior, taban olarak düşük olan power ihtiyacı yüzünden oyun içerisinde kritik şansını arttıran eşyalar da kullanamadığı için, kritik vuruşlarla da bu açığı kapatamıyor. 

Yani yeni başlayan arkadaşlara ilk tavsiyem, oradan buradan duyduklarınıza ve kendi kullandığı sınıfı övebilmek için oyun metası ile ilgili bir fikri olmamasına rağmen yorum yapanlara kulağınızı tıkayın; warrior bir hasar sınıfı değildir. Bu demek değildir ki warrior az hasar verir. Warrior'un oldukça iyi ve ortalama üzerinde bir hasar gücü var. Ancak bu karakterin oynanmasını zorlaştıran en önemli olay, ofansif ve defansif olmak üzere iki ayrı oynama modunun olması. Ofansif mod ile oynarken hasarınız artacak ancak defansif moda geçtiğiniz zaman hasar azalırken dayanıklılığınız artacaktır. 
Warrior ile ilgili en önemli özellik, archer ile birlikte oyundaki en yüksek saldırı hızına sahip olmasıdır. Hem hareket hem de saldırı hızı yüksek olan bu sınıf, savaş sırasında yerinde durmaz ve sürekli oradan oraya zıplayarak rakibi beklemediği şekillerde vurmaya çalışır. Yani kısaca, hareketsiz warrior ölü warrior diyebiliriz. Bir önceki konuda verdiğim videoda Arachnid (örümceğe benzeyen yaratık) bacaklarını kesen karakter bir warrior. O görüntü bile size warrior nasıl oynanır konusunda bir fikir verecektir. Defansif mod oynarken ise, oldukça dikkat, zahmet ve yetenek gerektirse de, warrior sınıfı oyundaki tankın yerini alabilir. Açık söylemek gerekirse, yüksek seviye bir zindanda bunu başarabilen sadece üç warrior ile tanıştım şu ana kadar ama teoride mümkün ve sizin elinizde. Solo olarak oynanması çok zor olmayan Warrior, takım oyununda da oldukça işe yarayan bir sınıf olarak 
karşımıza çıkıyor. Bir Lancer bulunmadığı zaman özellikle tank rolünü üstlenebilmesi önemli bir artı. Yetenekleri sayesinde oyun içerisinde agro adı verilen, karşıdaki düşmanın saldıracağı parti elemanını belirleyen dikkati üzerine alabilmesi, partinin kalanının işini daha kolay yapabilmesini sağlıyor. Hepsinden de önemlisi, Warrior gelen atakları engelleyebilen bir beceriye sahip. Bu sayede bazı savaşlarda tüm partiyi öldürebilen bazı ataklar, warrior'un arkasına saklanılarak bertaraf edilebilir. Warrior'un kullanımının zor olması ile ilgili olarak söylenebilecekler arasında iki ayrı mod ile oynanması, ofansif mod esnasında sürekli hareket etme gerekliliği, defansif mod esnasında sürekli agro tutma gerekliliği yanı sıra, warrior's edge denilen debuff sistemi de sayılabilir. Warrior'un bazı saldırıları edge biriktirirken bazıları da edge tüketir. Saldırılarınız sırasında rakibin canını gösteren barın altında bu edge birikimini görebilirsiniz. Aşağıda bahsedeceğim bazı saldırılar, edge yüksek oldukça daha çok hasar verirler. Bunun dışında, oyunda belirli bir seviyeden sonra ve görevleri yaptıkça glyph adı verilen ve saldırı becerilerinin özelliklerini arttıran bazı eklentiler var. Ben ilk etapta karakter seçimi için fikir verecek bir tanıtım hazırladığım için şu anda bu glyphler ile ilgili bilgi vermiyorum. İlerleyen sürelerde glyphler ve daha ayrıntılı detaylar ile ilgili bilgi veren rehberler hazırlayacağım. 

Warrior Skilleri:

Combo Attack





Combo Attack: Seviye 1. Bir veya daha fazla hedefe toplam dört vuruş yapar. Her vuruş bir öncekinden daha güçlüdür ve her vuruşla mana kazanır.

Evasive Roll

Evasive Roll: Seviye 1. Rakip atakları bertaraf eder.

Rain of Blows

Rain of Blows: Seviye 2. Düşmanın üzerine doğru ilerleyerek kılıç sallar. Bu esnada alınan hasar %30 azalır.

Vortex Slash

Vortex Slash: Seviye 4. Kılıçları ile geniş bir yay çizer.

Combative Strike

Combative Strike: Seviye 6. Health yani sağlığından bir miktarını feda ederek bitirici bir vuruş yapar. Rakibin endurance yani defansını ve can yenilemesini düşürür.

Rising Fury

Rising Fury: Seviye 8. Rakibe arka arkaya iki kere vurur. Canı ne kadar düşükse o kadar yüksek hasar verir. Bu esnada alınan hasar %20 azalır.

Assault Stance

Assault Stance: Seviye 10. Ofansif mod. Power ve crit şansı belirli bir miktar yükselirken defans düşer. 

Defensive Stance

Defensive Stance: Seviye 10. Defansif mod. Defans ve balans yükselirken ataklar daha fazla agro çeker. 

Retaliate

Retaliate: Seviye 12. Sadece yere düştüğünüzde kullanabildiğiniz bir özellik. Rakibe saldırarak anında ayağa kalkar. 

Battle Cry

Battle Cry: Seviye 14. Savaş çığlığı atarak agroyu üzerinde toplar ve rakibi uyutma (stun) şansı var.

Cross Parry

Cross Parry: Seviye 14. Sadece defansif mod ile kullanılabilir. Kılıçlarını çapraz tutarak gelen atağı bloklar. Blok ile bertaraf edilecek hasar kılıçların özelliğine bağlıdır. Bu esnada warrior'un arkasında duran parti arkadaşları da daha az hasar alırlar. 

Torrent of Blows

Torrent of Blows: Seviye 18. Kılıçlarını sallayarak agroyu üzerinde toplar. Bu esnada verilen hasarın sadece yarısını alır ve yere düşürülmesi veya uyutulması (stun) daha zordur. 

Smoke Aggressor

Smoke Aggressor: Seviye 18. Canının %20'sini feda ederek feda ettiği canın 7.5 katı cana sahip bir gölge çağırır. Bu gölge 20 saniye boyu kalır ve agroyu olduğu seviyeden devralır. 

Command Attack

Command: Attack: Seviye 18. Gölge için saldırı komutu.

Command Follow

Command: Follow: Seviye 18. Gölgeye sizi takip etme komutu.

Reaping Slash

Reaping Slash: Seviye 18. Sadece ofansif mod ile kullanılabilir. İki kılıçla birden saldırır. Bu saldırı çok hasar vermemekle beraber, warrior için 60 seviye saldırı olan Scythe saldırısının hasarını %25 arttırır. Bu saldırı hasarını arttıran debuff süresini uzatmak için, edge maksimum iken kullanılması gerekir. Edge tüketir. 

Smoke Flanker

Smoke Flanker: Seviye 18. Cross Parry atağında başarılı olduktan sonra kullanılabilir. Kendi pozisyonunda bir gölge yaratır ve kendisi düşmanın arkasında belirir. Agro gölgeye transfer olur ve eğer bu esnada saldırı yapılırsa rakip kısa süreli uyutulur (stun).

Poison Blade

Posion Blade: Seviye 22. Rakibe 10 saniye boyunca 2 saniyede bir posion (zehir) hasarı verir. PvP hasarı daha düşüktür. 

Pounce

Pounce: Seviye 22. Bir rakibin üzerine atlayarak onu %50 yavaşlatır. Bu esnada alınan hasar yarı yarıya azalır. 

Leaping Strike (Slayer and Warrior)

Leaping Strike: Seviye 24. Düşmanın üzerine atlayarak aşağı doğru vuruş yapar. 

Leaping Strike (Slayer and Warrior)

Merciless Leap: Seviye 24. (Pasif) Leaping Strike, yerde yatan düşmanlara beş katı hasar verir. 

Death From Above

Death From Above: Seviye 26. Bir şaşırtma saldırısı düzenlerken bir yandan hasar almaz bir hale gelir. 

Traverse Cut

Traverse Cut: Seviye 28. İleriye doğru üç kere sıçrar. Pounce veya Combative Strike kullanılırsa daha hızlı gerçekleştirilir ve 13 kereye kadar saldırı yapar. Rakibin dayanıklılığı her vuruşla %0,85 azalır ve bu etki birikimlidir. 

Blade Draw

Blade Draw: Seviye 28. Kılıcı çekerken düşmana hasar verir. Traverse Cut, Vortex Slash, Charging Slash, Rising Fury ile kullanılırsa daha hızlı gerçekleştirilir. 

Charging Slash

Charging Slash: Seviye 30. Düşmana koşarak saldırırken agroyu üzerine çeker. 

Mangle

Mangle: Seviye 32. Her dördüncü Combo Attack saldırınız düşmanı %15 yavaşlatır. Mangle açık olduğu sürece 2 saniyede bir 10 mana harcar. 

Backstab

Backstab: Seviye 42. 15 metre boyunca hızlı bir şekilde hamle yaparak rakibe arkadan saldırır ve kısa süreliğine rakibi hareketsiz bırakır. 

Deadly Gamble

Deadly Gamble: Seviye 48. 20 saniye boyunca kritik vuruş yapma şansını 36 arttırır ancak kritik vuruşlara karşı dayanıklılığı 10 düşürür.

Staggering Counter

Staggering Counter: Seviye 54. Bir darbe aldıktan sonra karşı atak olarak da kullanılabilir ve rakibi kısa süreliğine uyutur (stun).

Staggering Counter

Staggering Riposte: Seviye 54. (Pasif) Staggering Counter'ı darbe alınca karşı atak olarak kullanmanızı sağlar. 

Cascade of Stuns

Cascade of Stuns: Seviye 58. Rakibinize kılıç ile vurarak, eğer uyutulmuş ise (stun) bunu yakınındaki diğer düşmanlara sıçratır. 

Scythe

Scythe: Seviye 60. Birden çok düşmana vuran geniş bir yay çizerek kılıcını sallar. Bu saldırı edge tüketir. 

----- o -----

Yine ileride daha detaylı bir rehber ile warrior combolarını da anlatmaya çalışacağım. Şu an için bu bilgi ve beceri açıklamaları, sizde nasıl bir sınıf seçmek üzere olduğunu hakkında yeterli bilgi verecektir. Yukarıdaki beceri dizilerini iyice incelediğiniz zaman, warrior'un saf bir DPS sınıfı olmaktan çok uzak ve aslında karmaşık bir mekanik sınıfı olduğunu kolaylıkla anlayacaksınız. Oyun için üretici firmanın 5 üzerinden verdiği zorluk seviyeleri genelde çok gerçekçi olmayabilir ancak warrior için 5 üzerinden 5 tam gereken rakam. Eğer bir gözünüz debuff üzerinde, diğer gözünüz cooldown yani becerilerin tekrar kullanılabilmesi için gereken sürenin üzerinde ve hiç durmadan sürekli hareket ederek hızlı bir savaş verebileceğinizi ve gerektiğinde duruşunuzu saldırı ve savunma modları arasında değiştirerek bir tank olup rakip agroyu da üzerinize alabileceğinize inanıyorsanız, warrior size uygun demektir. Ancak ben durup pata küte vurup eşek yüküyle hasar yapan kahraman olmanın peşindeyim diyorsanız, öncelikle warrior size uygun değil, sonrasında da, aslında böyle bir sınıf oyunda mevcut değil. 

Warrior bir parti için vazgeçilmez bir sınıf değil. Bu nedenle partilere girerken zorlanmazsınız ancak aranan adam da olmazsınız. Oyunda hemen hemen hiç bir zindan için warrior bir olmazsa olmaz değildir. Sizin yaptığınız her işi sizden iyi yapan bir sınıf mevcuttur. Ancak warrior dengeli ve çok amaçlı bir sınıf olduğundan, birden fazla pozisyon için yedek olabilir. Tank bulunmadığı zaman tank olabilir ve DPS bulunmadığı zaman da bu role soyunabilir. Öğrenmesi de, ustalaşması da zor bir sınıf ancak iyice öğrenirseniz de oynaması çok keyifli. 


Solo oyun için uygun, PVE için başarılı ve PVP için de ustalıkla kullanılırsa her rakip ile karşılaşabilecek özelliklerde bir yakın savaş sınıfı. Ben ilk seçim olarak önermiyorum. Bence önce daha kolay bir sınıf oynayarak oyunu iyice öğrendikten sonra warrior denemekte fayda var. 

Warrior, yeni becerilerini şehirlerde bulunan Tactic's Instructor'dan öğreniyor. Aslında zaten bunun dışında bir de mage sınıfı için Magic Instructor mevcut. Yani tüm yakın savaş sınıfları aynı Instructor ile yeni beceriler öğrenir. Oyun içerisinde size OP (over power) yani diğerlerinden çok daha güçlü anlamında bir çok sınıf için bir çok söylenti sayacaklardır. Şunu iyice anlamak lazım ki, oyunda over power bir sınıf söz konusu değil. Hepsinin dengelendiği bir nokta söz konusu. Ancak siz sınıfınıza hakimseniz işte o zaman OP olursunuz ve karşıdaki de sınıfına hakim değilse, o zaman zayıf kalır. 

Eğer warrior size uygun nitelikte bir sınıf ise, şimdiden iyi oyunlar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder